A vádlott tavaly nyáron az egyik közismert zenei fesztiválra szállította az ott értékesíteni kívánt különféle kábítószereket, amikor a rendőrök őt útközben intézkedés alá vonták.

A vádirat szerint a huszonhárom éves budapesti férfi – aki maga is kábítószerfogyasztó – a vádbeli időszakban kábítószerek kereskedelmével foglalkozott Budapest területén.

A vádlott 2017. július 6-án, éjszaka, kábítószert fogyasztott, majd nem sokkal később autóba ült azért, hogy nagy mennyiségű kábítószert szállítson egy vidéken megrendezett zenei fesztiválra, ahol a kábítószereket értékesíteni tervezte.

A vádlott gépkocsijára azonban a XVI. kerületben járőrszolgálatot teljesítő rendőrök a Csömöri úton felfigyeltek, mivel a vádlott nagy sebességgel haladt, és gyorsan váltott irányt.

A vádlott ezt észlelte, ezért megpróbálta a rendőröket megtéveszteni azzal, hogy az autójával leparkolt egy másik gépkocsi takarásába, ezután pedig kiszállt a járműből és megpróbált a helyszínről elmenekülni. A rendőrök azonban őt a közelben elfogták, és visszakísérték a gépkocsihoz.

A férfi a jármű átvizsgálása során még megkísérelte a gépkocsiban szállított jelentős mennyiségű kábítószert is eltüntetni úgy, hogy azt egy hirtelen mozdulattal bedobta egy mellettük lévő autóügynökség udvarára. Az intézkedő rendőrök azonban a kábítószert megtalálták; összesen mintegy 2000 darab – több mint 1 kilogramm tömegű – MDMA tartalmú tablettát, továbbá kokaint, amfetamint, marihuánát foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A vádlott jelenleg házi őrizetben van.

 

 

Hozzászólások lezárva.