A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége és egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat négy szlovák állampolgárral szemben, akik Nógrád megyei benzinkutaknál tankoltak, majd onnan fizetés nélkül távoztak.

A vádlottak 2014 novembere és 2015 januárja között személygépkocsival rendszeresen Magyarországra jöttek azért, hogy üzemanyagtöltő állomásokon megtankoljanak, majd onnan fizetés nélkül távozzanak.

A lopások előtt minden esetben a benzinkutak közelében lévő gépkocsikról szereltek le rendszámokat, amelyeket a saját gépkocsijukra helyeztek fel azért, hogy az általuk használt járművet ne lehessen azonosítani.

A négy vádlott a fenti módszerrel két salgótarjáni és egy szécsényi benzinkútról több mint 140 liter gázolajat tulajdonított el, mintegy 51.000 forint értékben.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmények elkövetését elismerő, büntetlen előéletű vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását és a bűnügyi költség megfizetésére kötelezésüket indítványozta vádiratában.

Hozzászólások lezárva.