A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség végrehajtandó fogházbüntetést indítványoz azzal a férfival szemben, akit negyedik alkalommal értek tetten ittas járművezetésen.

A Salgótarjáni Járásbíróságra benyújtott vádirat szerint a harmincnyolc éves, sóshartyáni férfi 2017. augusztus 18-án, éjjel 11 óra után, Salgótarján lakott területén, ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit. A helyi rendőrök intézkedés alá vonták, megállapították, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, így büntetőeljárást kezdeményeztek ellene. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi vérében a vezetéskor 2,44 ezrelék volt a véralkoholkoncentráció, ami megközelíti a súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alsó határát.

A vádlott korábban állt már bíróság előtt ittas vezetés miatt, legutóbb 2015 decemberében hat hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték emiatt, és a jogosítványát is bevonták.

A férfit ez sem tartotta vissza az újabb ittas vezetéstől, már az augusztusi cselekmény elkövetésekor is folyt ellene egy másik büntetőeljárás ittas járművezetés miatt.

Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a legutóbbi két ittas vezetést a bíróság egy eljárásban bírálja el, és a vádlottal szemben halmazati büntetésként végrehajtandó fogházbüntetést szabjon ki. Indítványozta továbbá az ügyészség a vádlott újabb a közúti járművezetéstől eltiltását, és a korábban – ugyancsak ittas vezetés miatt – vele szemben kiszabott, de felfüggesztett hat hónap fogházbüntetés elrendelését, és a bűnügyi költségekben marasztalását is.

Hozzászólások lezárva.