A Füzesabonyi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a negyvenkét éves férfit, aki egy heves megyei községben kíméletlenül megvert, és megkínzott egy kiskutyát azért, mert az játékosan elszaladt tőle az utcán.

A vádirat szerint a vádlott 2017. június 18-án, ittas állapotban vitte sétáltatni a faluban az egy éves, keverék fajú kan kutyát. A póráz ismeretlen okból kiakadt az állat nyakörvéből, így szabadon tudott futkározni az utcán. A fiatal eb eltávolodott a férfitól, miközben kíváncsian szaglászta a környezetét, így nem figyelt arra, hogy a vádlott egyre dühösebben, és egyre keresetlenebb szavakkal hívja őt magához. A hangosan kiabáló, ittas terhelt csak néhány perc elteltével érte utol az ebet, ám ekkor rögtön rá is támadt, elsőre mindjárt erőteljesen belerúgott, ami miatt a kis állat jó egy métert repült. Ekkor odalépett hozzá, megragadta a nyakörvét, annál fogva a földhöz vágta úgy, hogy a kutya a hátára esve mozdulatlan maradt. A vádlott ezután végigrugdosta az úton a fájdalomtól összegörnyedt állatot, egészen a házuk kapujáig, ahol a kerítésen keresztül berúgta az udvarra, majd ott egy lánccal még többször végigvágott rajta.

A bántalmazás miatt a kölyökkutyának kificamodott a csípője, ami önmagában is súlyos sérülésnek minősül. A bántalmazás módja, iránya és ereje ugyanakkor alkalmas volt arra, hogy az állatnak akár maradandó egészségkárosodást, illetve komolyabb, egész további életére kiható mozgásszervi zavarokat okozzon.

A kirendelt orvos szakértő megállapításainak ismeretében a Füzesabonyi Járási Ügyészség állatkínzás vétségével vádolta a büntetlen előéletű férfit, akit végül a bíróság a tettéért négy hónapi, végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt.

A kutyát a bűncselekmény elkövetése óta eltelt időben egy állatmentő alapítvány közreműködésével örökbe fogadták.

Hozzászólások lezárva.