A Vas Megyei Főügyészség szervezésében 2019. február 4-én magyar-szlovén határmenti munkatalálkozót tartott Vas és Zala megye főügyésze, továbbá a Muraszombati Körzeti Ügyészség vezetője, valamint munkatársaik.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a szlovén legfőbb ügyész meghívására múlt év őszén Szlovéniába látogatott, ahol tárgyalást folytatott a Muraszombati Körzeti Ügyészség vezetőjével is. A legfőbb ügyészek megbeszélésen igény merült fel arra, hogy a határmenti főügyészségek vezetői a főügyészi szintű határmenti együttműködés megkezdése és megerősítése miatt a határon átívelő bűncselekmények áttekintése érdekében vegyék fel egymással közvetlenül a kapcsolatot.

Drago Farič főállamügyész, a Muraszombati Körzeti Ügyészség vezetője Vas megye főügyésze, dr. Simon József meghívására érkezett Magyarországra munkatársaival. A találkozón részt vett dr. Kondákor Ferenc, Zala megye főügyésze is.

A munkamegbeszélésen az ügyészségi vezetők és munkatársaik áttekintették a határmenti együttműködés lehetőségeit, és megállapították azt is, hogy a két ország közötti jogsegélyek gördülékenyen és gyorsan zajlanak.

A részt vevő főügyészek és a Muraszombati Körzeti Ügyészség vezetője megállapodtak a határmenti ügyészségek további rendszeres egyeztetéséről, a közvetlen kapcsolattartásról, személyes tárgyalásokról, valamint az információcseréről.

Ezt követően a szlovén küldöttség látogatást tett a Szombathelyi Törvényszéken, ahol a törvényszék elnöke, dr. Andor Szabolcs rövid tájékoztatása után bemutatta a telekommunikációs eszköz használatával, ún. távmeghallgatással kapcsolatban bevezetett informatikai fejlesztéseket.

Hozzászólások lezárva.