A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 17 éves, Nógrád megyei lánnyal szemben, aki jogosítványának megszerzése után két hónappal okozott súlyos balesetet.

A vádlott, aki 2016 júliusában szerzett vezető engedélyt, szeptember 15-én, dél körül Kisbágyon felől Buják irányába vezetett egy személygépkocsit, mellette unokatestvére ült.

Mialatt egy erősen balra ívelő kanyarba hajtott be, a jármű bal oldala felől fütyülő hangot hallott, ezért úgy gondolta, hogy nincs teljesen felhúzva a jobb oldali első ablak. Az ablakemelő kapcsolóját keresve a mellette lévő ajtón található kezelőgombok irányába nézett, eközben mintegy egy méterre áttért a szemközti sávba, ahol szemből egy autóbusz érkezett. A buszvezető a veszélyhelyzetet észlelve intenzíven fékezett, és járművét jobbra kormányozta, miközben a vádlott is észrevette gépkocsija áttérését és a vele szemben érkező buszt, amelytől megijedve jobbra rántotta a kormányt. Így a vádlott autója ütközés nélkül vissza tudott térni a saját sávjába, de jobbra lesodródott az úttestről, majd az árokban egy beton vízáteresznek ütközött, melytől a hátsó része felemelkedett, majd tetejével a vízelvezető árok meredek külső oldalának csapódva, közel függőleges helyzetben került nyugalmi helyzetbe.

A baleset következtében a személyautó utasa többszörös csonttöréses sérüléseket szenvedett, és a vádlott is súlyosan megsérült.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádiratában a fiatalkorú vádlottal szemben a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt járművezetéstől eltiltást és a bűnügyi költségek megfizetését indítványozta.

Hozzászólások lezárva.