A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró bűnügyi felügyeletet és a sértettektől való távoltartást rendelt el azzal a három személlyel szemben, akik a múlt hét péntekre virradóra gáz-riasztó fegyverrel, illetőleg baseball ütővel támadtak a fiatalkorú sértettre és barátnőjére.

A gyanú szerint a gyanúsítottak 2019. május 17. napjára virradóra az egyik közösségi oldalon kommunikáltak a fiatalkorú sértettel és baráti körével. A kommunikáció előbb verbálisan durvult el, beszólogattak egymásnak, majd a gyanúsított édesanyjával és barátnőjével autóba ült, magukhoz vettek egy gáz-riasztó fegyvert és egy baseball ütőt. A fentieket követően Szeged belvárosában az egyik szálloda mellett autójukkal az utcán tartózkodó sértettek mellett megálltak, majd a gyanúsítottak egyike az autóból kiszállva a gáz-riasztó fegyverrel a fiatalkorú sértettre lőtt. Ezzel egy időben a vele tartózkodó édesanyja, illetőleg barátnője is a sértettre és barátnőjére támadt. Ennek során a pisztollyal, a baseballütővel, valamint kézzel is ütlegelték, bántalmazták a sértetteket. A gyanúsítottak cselekménye következtében mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégéi ügyeleti tevékenysége során mindhárom gyanúsított letartóztatását indítványozta a fegyveresen, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult nyomozásban. Az indítványát a főügyészség az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére alapozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előtt megtartott ülésen tett gyanúsítotti nyilatkozatokra, valamint megbánó magatartásra figyelemmel a főügyészség indítványát bűnügyi felügyelet elrendelésére, valamint a sértettektől való távoltartás előírására módosította, mely indítványának a bíróság helyt adott és mindhárom gyanúsított vonatkozásában elrendelte a főügyészség által indítványozott kényszerintézkedéseket.

Az ügyben a nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja a Szegedi Járási Ügyészség irányítása mellett.

Hozzászólások lezárva.