A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki tavaly gáz-riasztó fegyverrel garázdálkodott Oroszlányban.

A vádlott 2018. július 09-én reggel, Oroszlányban, az egyik társasház előtt találkozott a haragosával, akit arra kért, hogy menjenek az épület mögé. Miután mindketten a lakóház mögötti rész felé tartottak, a vádlott az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét a ruházatából hirtelen elővette, és azzal egyszer, 1-2 méter távolságból, testi sértés okozásának szándéka nélkül, megfélemlítési célból a vele szemben álló férfi irányába lőtt, aki ezt követően megfordult. Az elkövető ezután a távozni szándékozó férfi irányába hátulról, felfelé tartó csővel adott le egy figyelmeztető lövést.

A vádlott a társadalmi együttélés szabályaival durván szembehelyezkedő, öntörvényű, erőszakos magatartást tanúsított, melyen a helyszínen tartózkodó férfi megbotránkozott, benne a vádlott magatartása félelmet keltett.

A garázda cselekmény a Büntető Törvénykönyv szabályai alapján fegyveresen elkövetettnek minősül.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, beismerő vallomást tevő vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását is indítványozta. A férfi büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.