A Gödöllői Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki egy gázpisztollyal rálőtt a polgárőrre a Pest megyei Bagon.

A bűnügy sértettje a Bagi Polgárőr Egyesület tagja, aki 2018. szeptember 9-én szolgálatban volt. Társával egy „Polgárőrség” feliratú gépkocsival járták Bag utcáit, mindketten formaruhát viseltek, amelyen „Polgárőrség” felirat volt. Este 8 órakor a Béke téren észrevettek egy társaságot, feléjük mentek. A társaság tagja volt a bűnügy gyanúsítottja, egy férfi is. A férfi a polgárőrök kérdéseire ócsárló szavakkal felelt, majd fenyegetően felemelte a kezét, és a polgárőrök gépkocsija felé indult.

A két polgárőr erre kiszállt a járműből, ekkor a gyanúsított a ruhájából elővett egy gázpisztolyt, és először a sértett feje, majd a lába irányába lőtt. A sértett közben védekezett, gáz spray-vel lefújta a férfit, aki újra a polgárőr felé lőtt. A lövedék a polgárőr lábát találta el. Amikor a gyanúsított látta, hogy a másik polgárőr hívja a rendőröket, elmenekült, és egy ház padlásán rejtőzött el. A bejelentésre kiérkező rendőrök itt találták meg és fogták el a gyanúsítottat.

A sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett a lövések következtében.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított férfi esetén okkal lehet tartani attól, hogy szabadon védekezve újabb, hasonló bűncselekményt követne el. Mivel elrejtőzött, annak a veszélye is fennáll, hogy ismét megszökne hatóság elől. A nyomozás jelenlegi szakaszában mindennek megakadályozása a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedések közül letartóztatás elrendelésével érhető el.

A Gödöllői Járási Ügyészség ezért indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését.

Hozzászólások lezárva.