A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon az ellen a hajdúszoboszlói nő ellen, aki nagyfokú figyelmetlensége és gyakorlatlansága miatt okozott balesetet, amelyben az édesanyja súlyosan megsérült.

A vádlott 2014. óta rendelkezik jogosítvánnyal, azonban a baleset során vezetett gépjárművel addig csupán 110 km tett meg, így kellően nem ismerte az autó sajátosságait.

2017. szeptember 25-én dél körül ideális időjárási, út- és fényviszonyok mellett indult el személygépkocsival Kaba irányába a 4. számú főúton. Az autóban a jobb oldali első ülésen utazott az édesanyja.

A vádlott az Ebes és a Kaba közötti útszakaszon nagyfokú figyelmetlensége folytán lehajtott az útpadkára, majd fékezéssel ellenkormányzott, amitől az autó keresztbe fordult, és átsodródott a szemközti forgalmi sáv padkájára. Az ekkor már irányíthatatlanná vált jármű ott egy közlekedési táblának csapódott, amitől az autó kétszer oldalirányban átfordult a tetején, majd a kerekein megállt.

A baleset során a vádlott édesanyja 8 napon túl gyógyuló agyzúzódást, továbbá egyéb zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A hajdúszoboszlói nő KRESZ szabályszegő magatartásával okozati összefüggésben jött létre a baleset, és annak eredményeként a sérülések, ezért az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt ellene vádat, vádiratában vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Hozzászólások lezárva.