A Siófoki Járási Ügyészség többek között lőfegyverrel visszaélés bűntette, orvvadászat bűntette, lopás bűntette és bűnpártolás vétsége miatt emelt vádat egy 7 fős baráti társasággal szemben, akik nemcsak egymásnak adogatták engedély nélkül a vadászfegyvereket, de azokkal tiltott módon vadásztak, és ha kellett, a terhelő bizonyítékokat is eltüntették a rendőrök elől.

Az I. és II. r. vádlottak, akiknek erre nem volt engedélyük, a IV. r. közvetítésével szerezték meg 2017 februárjában a VII. r. vádlottól annak engedéllyel tartott vadászlőfegyvereit. Az I. és II. r. vádlottak, akik vadászati jogosultsággal sem rendelkeztek, egy erdőterületen tiltott eszközzel, sörétes lőfegyverrel ejtettek el egy 1 millió Ft értékű szarvasbikát. Az állat tetemét ismeretlen helyre szállították, míg a trófeáját és a fegyvereket pedig a IV. r. vádlott házában rejtették el. Ezután az I. r. és II. r. vádlottakat a rendőrök igazoltatták, ennek során a gépkocsijukban a friss vérnyomokat felfedezték és őket előállították. Erről az I. r. vádlottól telefonon tudomást szereztek IV., V. és VI. r. vádlottak, akik a vádlott-társaik ellen szóló bizonyítékokat igyekeztek eltüntetni, a IV. r. vádlott felhívására az V. r. a 2 db lőfegyvert, míg a VI. r. a szarvasbika trófeáját rejtette el.

A rendőrök a 2017. februári intézkedés alkalmával az I. r. vádlott lakóhelyén megtalálták azokat a fegyvereket is, melyeket édesapja, a III. r. vádlott még 2015 nyarát követően adott át neki, pedig tudta, hogy fiának nincs fegyvertartási engedélye.

A nyomozás során kiderült az is, hogy az I. és II. r. vádlottak 2016 őszén gépkocsival elütöttek egy 34.000 Ft értékű dám szarvasborjút, melyet a IV. r. vádlott házához vittek, ahol szétbontották, illetve az I. r. vádlott 2017 januárjában ellopott egy további trófeás szarvaskoponyát is.

Az ügyészség az I. és II. r. vádlottakkal szemben – akik őrizetben is voltak korábban, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak – végrehajtandó börtönt és közügyektől eltiltást, a III., IV. és VII. r. vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönt, az V. és VI. r. vádlottakkal szemben pedig pénzbüntetést indítványozott.

Hozzászólások lezárva.