Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság  gyanúsítottként hallgatta ki azt a budapesti lakost, aki még 2017. május 25. napján pesterzsébeti lakóhelyükön ölébe ültette, és cigarettáztatta 1,5 éves unokahúgát.

Az ügyben a sértett gyermek édesanyját,  azaz a férfi testvérét már korábban kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a mostani újabb gyanúsítás közlésére az elkészült orvos-szakértői vélemény alapján került sor. A szakvélemény ugyanis megállapította, hogy a férfi cselekménye alkalmas volt a sértett kislánynál akár 8 napon túl gyógyuló hörgőgörcs, asztmás roham, illetve másodfokú égési sérülések kialakítására, mely sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A gyanúsítás ellen a férfi panaszt jelentett be érdemben arra hivatkozva, hogy a közösségi portálokon is megosztott esetet csak imitálta. A panaszt a rendelkezésre álló bizonyítékok ismeretében a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a tegnapi napon elutasította.

A gyanúsított jelenleg a Fővárosi Törvényszéken életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és közúti veszélyeztetés bűntette miatt vele szemben folyamatban lévő büntetőügyben előzetes letartóztatásban van. Ebben az ügyben őt az ügyészség azzal vádolja, hogy még 2015-ben Budapest VII. kerületében, a Dohány utcában gépkocsijával szándékosan rágyorsított egy zebrán áthaladó gyalogosra, majd a gyalogos védelmében fellépő egyik szemtanút megkéselte.

Legutóbb a rendőrség 2017. júniusában is gyanúsítottként hallgatta ki a férfit amiatt, mert a megalapozott gyanú szerint egy állapotos hölgyismerősét bántalmazta, és mivel ezt a bűncselekményét a Fővárosi Törvényszéken ellene folyamatban lévő ügyben elrendelt házi őrizetének tartama alatt és annak helyéül kijelölt lakásban követte el, ezért  döntött úgy a bíróság 2017. június 30. napján, hogy az újabb szándékos bűncselekménnyel történt gyanúsítása okán ismételten előzetes letartóztatásba helyezi.

Hozzászólások lezárva.