A fellebbviteli főügyészség a rablás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolt nő letartóztatását fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt.

A Tiszafüredi Járásbíróság nem jogerős ítéletével a két társával, köztük fiatalkorú gyermekével társtettességben elkövetett rablás bűntettével és kiskorú veszélyeztetésével vádolt 60 éves abádszalóki nőt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyben a másodfokú eljárás a Szolnoki Törvényszék előtt van folyamatban, a vádlottak közül a két nagykorú nő letartóztatásban van.

A másodfokú bíróság a kényszerintézkedés esedékes felülvizsgálata alapján letartóztatásukat fenntartotta.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú határozat helybenhagyására tett indítványt, mivel a döntés ellen fellebbezéssel élő, nem jogerősen hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélt, részben rendezetlen személyi körülményekkel rendelkező asszony szökésének, elrejtőzésének valós veszélye olyan fokú, hogy azt csak a legszigorúbb kényszerintézkedés további fenntartásával látta kiküszöbölhetőnek.

Az ügyben eljáró Szegedi Ítélőtábla a fellebbviteli főügyészség indítványát osztva a Kecskeméti Törvényszék végzését helybenhagyta.

Hozzászólások lezárva.