A Pest Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek óvatlansága miatt tűz ütött ki egy kosdi ház melléképületében, melyben kisgyermeke életét vesztette.

A bűnügy vádlottja és a felesége a Pest megyei Kosdon éltek. Négy gyermekük volt, köztük a bűnügy sértettjei egy 7 éves és egy 5 éves kisfiú. A gyermekek nevelése elsősorban az anyára hárult. Az apa a szülői feladatait elhanyagolta, szabadidejében italozott, tévézett, internetezett.

2018. augusztus 13-án az asszony a legkisebb gyermekével orvoshoz ment Vácra. A többi gyereket a nagymama házához vitte, ahol előbb a nagymama, majd később az időközben megérkező apa felelt értük.

A vádlott öngyújtókat töltött, az azonban elkerülte a figyelmét, hogy az 5 éves kisfiú az egyik öngyújtót eltette. Ebéd után a vádlott bezárkózott a szobába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott, azt másra sem bízta rá.

A sértettek először tévéztek, majd kimentek az udvarra játszani. Az udvar elhanyagolt, gazos volt, tele lomokkal, építési törmelékkel. A melléképületek is régi bútorokkal, lomokkal voltak tele. A gyerekek a melléképületben játszottak, amikor a náluk lévő öngyújtóval egy kenyeres zacskót meggyújtottak. A papír lángra kapott, a nagyobbik fiú megpróbálta eloltani, de nem sikerült, ezért kiszaladt az épületből. A testvérét is hívta, de az 5 éves gyermek az épület belső sarkába kuporodott és segítségért kiabált.

A nagymama majd a vádlott a melléképülethez rohantak, de a hatalmas lángok miatt nem tudtak bemenni a kisfiúért. A család ismerősei hívták a váci tűzoltókat, akik 10 perc alatt a helyszínre értek és megkezdték az oltást. A mentés során az 5 éves sértett megégett holttestét találták meg.

A Pest Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a gyermekek apját.

Hozzászólások lezárva.