A 29 éves férfi a vád szerint többször is megütötte a sértettet ököllel. Súlyos testi sértés kísérlete a vád vele szemben.

A vádlott az elkövetés idején egy VII. kerületi gyorsétteremben dolgozott biztonsági őrként.

A vádirat szerint 2017. október 15-én az esti órákban a gyorsétterem egyik vevője – a későbbi sértett – és az étterem két alkalmazottja között szóváltás alakult ki, mert a férfi a vásárlók könyvét kérte, és azt nem adták ki neki.

A vádlott a felek közötti szóváltást megelégelve, a vád szerint indokolatlanul megragadta a sértettet a kabátjánál és kirángatta őt az étterem elé, majd annak bejáratánál egyszer ököllel megütötte őt az arcán. A sértett kérdőre vonta az őrt, mire ő ezután legalább még kétszer nagy erővel, ököllel arcon ütötte a férfit, aki az ütések hatására háttal neki esett az ajtónak, majd a járdára esett.

A bántalmazás miatt a sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett az arcán, ugyanakkor a bántalmazás módja és ereje súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Hozzászólások lezárva.