A két nő pár héttel ezelőtt egy ittas, buszon alvó férfitól tulajdonította el az értékeit. A sértett kabátjában egy tőrt is találtak, azt is elvitték.

A tényállás szerint a vádlottak 2018. március 17-én, kora délután, a Budapest XXI. kerület, Védgát utcában, az 151-es jelzésű autóbuszon felfigyeltek az ittas, alvó sértettre és elhatározták, hogy megszerzik az értékeit.

Ezután az egyikük átült a sértett melletti ülésre, többször meglökdöste, megpofozgatta a férfit, majd jelezte társának, hogy a sértett teljesen öntudatlan. Ekkor a másik nő is felállt, odalépett hozzájuk, hogy takarja a társa cselekményét. A férfi mellett ülő nő ekkor benyúlt a sértett ruházatába és kivette a pénztárcáját a benne levő mintegy 100.000 forint készpénzzel, amit átadott a mellette álló társának. Ezután a másik nő is átkutatta a férfi ruházatát, és a férfi kabátjából egy tőrt emelt ki, majd azt is eltették.

Ezután, amikor az autóbusz a Budapest XXI. kerület, Karácsony Sándor utcai megállóban megállt, a vádlottak leszálltak és távoztak a sértettől eltulajdonított értékekkel együtt.

A nyomozás eredményeként a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség az elkövetőket kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban – a gyanúsítotti felelősségre vonásuktól számított harminc napon belül – bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság megállapította a vádlottak bűnösségét, és ezért az egyik nőt – aki büntetett előéletű – egy év végrehajtandó börtönbüntetésre, míg társát szintén egy év, azonban végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős; az eljáró ügyész a vádlottak terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.