A Fővárosi Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette miatt – gyorsított eljárásban – bíróság elé állított egy 46 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt azzal fenyegette meg a hatóságot, hogy ha nem kerítik elő a fiát, akkor bemegy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitányságára és felrobbant egy kézi páncéltörő gránátot.

A tényállás szerint a 46 éves férfi 2016. év szeptember hó 3-án a délutáni órákban, XVIII. kerületi alatti tartózkodási helyéről ittas állapotban mobiltelefonról felhívta a 112-es segélyhívó számot és az operátorral közölte, hogy egy hónapja nem tud semmit a fiáról, akit Németországban leszállíttattak egy buszról és letartóztattak. A telefonhívás során a terhelt – abból a célból, hogy a rendőrséget a fia felkutatására kényszerítse – azzal fenyegette meg a hatóságot, hogy ha nem kerítik elő a fiát, akkor robbantani fog, bemegy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitányságára és ellő egy kézi páncéltörő gránátot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által teljesített nyomozás eredményeként a Fővárosi Főügyészség a férfit az elfogástól és gyanúsítotti kihallgatástól számított 30 napon belül bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Fővárosi Törvényszék váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét és ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, egyúttal a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.

Budapest, 2016. október 03.

Dr. Ibolya Tibor                                                                                                                      fővárosi főügyész

 

2016-10-03-fovaros

Hozzászólások lezárva.