A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt bíróság elé állította az előzetes letartóztatásban lévő férfit.

A gépkocsijában ülő férfit 2017. május 19. napján, éjjel, az esztergomi rutin pályán akarták  igazoltatni a rendőrök. A férfi azonban ennek nem tett eleget, hanem a fejét csóválta és elkezdte a telefonját nyomkodni. A rendőrök a passzív ellenállást tapasztalva a kocsi ajtajait próbálták kinyitni, de azok zárva voltak. Ezt követően az ittas állapotban lévő férfi a járművet hirtelen beindította, majd nagy sebességgel elindult. A rendőrjárőrök a szolgálati gépkocsijukkal a férfi után hajtottak, aki azonban a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére sem állt meg.

A férfi végül az egyik esztergomi szálló hátsó parkolójában az útpadka melletti füves területre ráhajtott, és ott megállt. Az egyik járőr a gépkocsiból kiszállva a férfi autója felé indult és felszólította, hogy szálljon ki. A férfi ennek sem engedelmeskedett, hanem hirtelen, nagy gázzal, egyenesen a rendőr felé indult, akinek az elütés elkerülése érdekében hátra kellett ugrania, mivel az élete és a testi épsége közvetlenül veszélyben volt. Ezt követően a férfit a helyszín közelében elfogták.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit az elkövetéstől számított egy hónapon belül, gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfivel szemben két év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette, illetve hat hónapra eltiltotta a járműveztetéstől. Az ítélet jogerős.

 

Hozzászólások lezárva.