A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy negyven éves és egy harminckilenc éves gyulai férfi előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak gyerekkori barátok. A gyanú szerint egyikük egy sióréti tanya padlásán kannabisz termesztéséhez szükséges körülményeket alakított ki: szellőztetőberendezéseket, mesterséges fényforrásokat, fólia sátrat telepített, illetve tápoldatokat és magokat szerzett be. A gyanúsított ezután kannabisz növényeket kezdett el termeszteni, amelyeket 2017. év elejétől rendszeresen, grammonként 2200-2500 forintért a másik gyanúsítottnak adott el, akiről tudta, hogy továbbértékesíti a kannabiszt.

Ez utóbbi gyanúsított a beszerzett marihuánát Gyulán adta el heti rendszerességgel, grammonként 2800-3000 forintért, egy állandó vevői körnek. A gyanúsítottak az értékesítési tevékenységüket előre egyeztetettek szerint, szervezett formában végezték.

A gyanúsítottak 2018. április 11-én buktak le, amikor a rendőrök kábítószer átadása során tetten érték és elfogták őket. A házkutatás során becsomagolt, értékesítésre előkészített marihuánát, valamint a tanya padlásán több tucat kannabisz növényt találtak, illetve lefoglalták a kannabisz termesztésére használt eszközöket is.

Az ügyészség a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint amiatt indítványozta, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítenék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak előzetes letartóztatását harminc napra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.