A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt a gyanúsított ellen indított büntetőeljárást hat hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A gyanúsított és élettársa között a kapcsolat megszakadt, a férfi nem tudta elfogadni a nő újabb élettársi viszonyát, ezért 2019. május 27-én, éjfél körül, megjelent az asszony új élettársának újtikosi házánál. A hiányos kerítésen át bement az udvarra, majd a ház bejárati ajtaját berúgta és ott a volt élettársát kereste.

A nő és új élettársa felszólították a gyanúsítottat, hogy hagyja el a házat, azonban a féltékeny férfi ennek nem tett eleget. Szóváltás alakult ki, majd a gyanúsított tenyérrel hirtelen arcul ütötte volt élettársát. Az asszony új élettársa emiatt dulakodni kezdett a gyanúsítottal, őt a földre vitte. A gyanúsított ezután távozott a házból.

Rövid idő elteltével a féltékeny férfi baseball ütővel ment vissza a házhoz és az új élettárs udvaron álló két kocsijának ablakait, szélvédőit beütötte, valamint két visszapillantó tükröt is letört. A sértett felszólította a gyanúsítottat, hagyja abba a rongálást, azonban a gyanúsított a baseball ütővel rá akart támadni a sértettre, aki védekezésül egy virágcserepet dobott felé. Ezután a gyanúsított távozott a helyszínről.

A sértettnek a dulakodás során 8 napon belül gyógyuló, többszörös horzsolásos sérülése keletkezett, a könnyű testi sértés vétsége és a magánlaksértés bűntette miatt a nyomozás során joghatályos magánindítványt terjesztett elő, kérte a gyanúsított büntetőjogi felelősségre vonását.

A gyanúsított a bejárati ajtó, valamint a személygépkocsik megrongálásával 208.000,- Ft kárt okozott, amely nem térült meg.

A féltékeny férfi cselekményével magánlaksértés bűntettét, rongálás vétségét és könnyű testi sértés vétségét valósította meg, a nyomozás során tettét beismerte és kérte az eljárás felfüggesztését, továbbá az ügy közvetítői eljárásra utalását, amelyhez a sértett is hozzájárult.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a törvényi feltételek vizsgálata után határozattal rendelkezett a büntetőeljárás hat hónapra történő felfüggesztése iránt és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Amennyiben a közvetítői eljárás eredménnyel zárul, megtörténik a bűncselekményekkel okozott károk jóvátétele, a járási ügyészség a gyanúsított ellen indított büntetőeljárást meg fogja szüntetni.

Hozzászólások lezárva.