A vád szerint három testvér, köztük egy fiatalkorú fiú idén januárban két fedél nélküli férfit is megtámadott, egyiküktől az összegyűjtött aprópénzét vették el erőszakkal, míg a másik férfit mindhárman bántalmazták.

A vádirat szerint az elkövetéskor 21, 19, illetve 14 éves vádlottak 2017. január 8-án az V. kerület, Deák Ferenc téren felfigyeltek a templom lépcsőjén kéregető sértettre. Odamentek a hajléktalan férfihoz azzal az ürüggyel, hogy pénzt kérjenek tőle. A sértett adott nekik 50 forintot, majd bement a templomba. A vádlottak megvárták, hogy a férfi kijöjjön az épületből, ekkor a legidősebb testvér a férfit hátba rúgta olyan erővel, hogy a lába megrogyott, és a kezében lévő pohárból kiborult az addig összegyűjtött kb. 500-600 forint aprópénz. A vádlottak a pénzt felszedték a földről, majd elhagyták a helyszínt.

Továbbá a vád szerint pár héttel később, 2017. január 21-én a 21 éves férfi 14 éves öccsével a Deák téri aluljáróban minden előzmény nélkül rátámadt egy földön fekvő hajléktalan férfira. Az idősebbik testvér kezében egy késsel, többször ököllel megütötte a férfit, miközben fiatalkorú testvére is testszerte ütlegelte. A férfit ezután a földre rántották, majd többször megrúgták, ekkor már harmadik testvérük is bekapcsolódott a bántalmazásba. A férfi a bántalmazás miatt eszméletét vesztette, ekkor az elkövetők otthagyták a földön, és távoztak a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege az elkövetőkkel szemben csoportos rablás bűntette, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.

Az üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban készült felvételei az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rablas-es-garazdasag-miatt-kell-felelniuk

Hozzászólások lezárva.