A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a hajdúböszörményi nő ellen, aki személygépkocsijával előzés közben belerohant a lovasfogatba, ezért annak hajtója az útra zuhant, majd sérüléseibe belehalt.

A hajdúböszörményi nő 2017. szeptember 17-én, 13 óra körüli időpontban személygépkocsival közlekedett a 3316 számú közúton Tiszacsege felől Balmazújváros irányába. A vádlott által vezetett gépkocsi előtt haladt egy bárányokat szállító lovasfogat, amelyet a 63 éves sértett hajtott. A vádlott a lassú jármű előzésébe kezdett, azonban nagyfokú figyelmetlensége folytán olyan közel haladt a lovasszekér bal oldali hátsó részéhez, hogy azt kikerülni nem tudta, nekiütközött a fogat hátsó, oldalsó részének.

Az ütközés következtében a lovasfogat bal hátsó tengelye a felfüggesztéssel együtt kiszakadt, a rakfelület a bal oldali forgalmi sávra zuhant, majd onnan az állatok szétszéledtek.

A fogatot hajtó férfi az ülésről leesett, az aszfaltra zuhant és olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően néhány nappal meghalt.

A vádlott nem tartott megfelelő oldaltávolságot az előzés végrehajtása során, ezen KRESZ szabályszegő magatartása okozta a balesetet és a sértett halálát.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.