A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy személygépkocsi vezetőjével szemben, aki nem biztosított elsőbbséget egy motorkerékpárosnak a kereszteződésben, aki a balesetben elhunyt.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2017. június 12. napján reggel Tata lakott területén vezette a tulajdonát képező személygépkocsit, közlekedése során egy kereszteződésben egyenesen kívánt haladni, azonban nem észlelte a párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, hogy Tata központja felől az M1 autópálya felé, a belső forgalmi sávban a sértett közeledik egy motorkerékpárral. A vádlott a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére folyamatos mozgással behaladt a kereszteződésbe. A sértett késedelem nélkül észlelte a vádlottat, ezért vészfékezett, ennek ellenére a motorkerékpárja elejének jobb részével a személygépkocsi bal első ajtajának ütközött. A baleset következtében a sértett olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett el, hogy később 2017. július 15-én a kórházban elhunyt.

Az ügyészség a vádiratban megállapította, hogy a büntetlen előéletű vádlott a járművezetésre jelenleg alkalmatlan, minderre figyelemmel indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint a közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a szabadságvesztés tartamát 1 év 8 hónapban, a felfüggesztés tartamát 3 évben állapítsa meg.

A baleset szemléje során a rendőrség által készített fotók az alábbi oldalon tekinthetők meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/baleset-tata-belteruleten

Hozzászólások lezárva.