A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 20 éves nővel szemben.

A vádlott 2017. október 14-én este, korlátozott látási viszonyok között közlekedett a személygépkocsijával Dobogókő irányából Pilisszentlélek felé. A gépkocsiban a vádlott ismerőse, a sértett nő utazott. Az elkövető egy balra ívelő útkanyarulatban a járművének a sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, ezért fékezést követően az útról lesodródott, és a vízelvezető árkon keresztül egy fáknak csapódott. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a jármű az elejével kidöntötte a fát, majd a meredek lejtőn borulni kezdett, végül egy másik fa állította meg.

A baleset során a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nő megszegte azokat a közúti közlekedési szabályokat, miszerint járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni, figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira és az utasokra.

A cselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlott büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.