A Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy székkel halálra verte egy szigetszentmiklósi hotel takarítónőjét.

A bűnügy vádlottja, egy férfi 2018 februárjában bejelentkezett egy budapesti panzióba. Egy hétre bérelt szobát. A panzió személyzete felfigyelt a férfi furcsa viselkedésére: felesleges mennyiségben vásárolt különböző tárgyakat, bement a vendégek számára nyitva nem álló helyiségekbe, havat söpört a panzió kertjében.

A férfi anélkül, hogy kijelentkezett volna a panzióból, 2018. március 1-én délután távozott onnan taxival. Még aznap Szigetszentmiklósra ment, és szobát vett ki egy hotelben. A szállodában több tízezer forintért édességet vásárolt.

A férfi késő este a mosodába ment, ahol a szálloda vendégei nem tartózkodhatnak. A hotel gondnoka megkérte a vádlottat, hogy menjen ki a mosodából, aki ezt meg is ígérte.

Ezt követően érkezett a mosókonyhához két takarítónő. Az egyik asszony, a bűnügy sértettje úgy látta, hogy a mosoda üres. Ekkor azonban a száradni felakasztott lepedők mögül előlépett a vádlott. Úgy vélte, hogy az asszony maga a Sátán, többször megütötte, miközben ordított. A nő segítségére siető gondnok rákiabált a vádlottra, mire ő egy székkel a gondnokra támadt. A gondnok a támadás elől elmenekült, hogy értesítse a rendőröket.

A vádlott a magára maradt takarítónő felé fordult, és őt az összetört székkel testszerte ütlegelte. Az asszony a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette.

A Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit. Az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt a vádlottal szemben, aki jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Hozzászólások lezárva.