A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinek a letartóztatását, aki rövid időn belül két alkalommal is hamis 500 euróssal fizetett.

A gyanú szerint a férfi előbb 2020. január 10. napján egy szegedi, majd január 12. napján egy mórahalmi szálláshelyen foglalt szobát. A szegedi szálláshelyen történő szobafoglalás során hamis 500 euróssal fizetett, a visszajárót euróban, illetőleg forintban kérte. Ezután azonban a szobát már nem foglalta el, hanem a visszajáró pénzt átvette és elhagyta a helyszínt. Cselekményével mintegy 124.000.-Ft kárt okozott.

Két nap múlva Mórahalmon foglalt szobát, ahol szintén egy hamis 500 euróssal próbált meg fizetni, a recepciósnak gyanús lett, hogy a férfi csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentő lapot kitölteni, ezért az átvett 500 eurót jobban megnézve észlelte, hogy az hamis. A recepciós ezután visszaadta a bankjegyet a férfinak, majd értesítette a rendőrséget. A bejelentés után a rendőrök rövid időn belül a gyanúsítottal szemben intézkedtek, aki miután megláttam a rendőröket, megpróbált elfutni. A gyanú szerint a férfi az 500 eurós bankjegyeket egy fénymásolószalonban nyomtatta. Az elfogását követően további hamisgyanús bankjegyeket is lefoglaltak tőle.

A pénzhamisítás bűntette miatt a többszörös visszaeső férfival szemben indult nyomozásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészség szerint mindezt megalapozza a gyanúsítottnak a rendőri intézkedés során tanúsított magatartása, valamint az a tény, hogy már öt alkalommal állt bíróság előtt, cselekményét többszörös visszaesőként követte el, röviddel korábbi szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulását követően.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.