A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, aki hamis személyi igazolvánnyal vásárolt az ország több pontján nagy értékű mobiltelefonokat, majd azokat értékesítette.

A vád szerint a vádlott 2016 júniusában a saját fényképét, de egy általa nem ismert férfi személyes adatait tartalmazó ideiglenes személyi igazolványt készített. A hamis igazolvány segítségével a férfi  előfizetői szerződéseket kötött az egyik mobilszolgáltató üzleteiben, előbb Siófokon, majd Dunaújvárosban, Mosonmagyaróváron és Egerben, és részletfizetési kedvezménnyel négy darab, egyenként 300.000 forint körüli értékű mobiltelefont vásárolt.

A vádlott a megszerzett mobiltelefonokból a SIM-kártyákat eldobta, és a készülékeket haszonnal eladta anélkül, hogy a részleteket megfizette volna. A vádlott a mobilszolgáltató sértettnek összesen 1,2 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség a korábban büntetlen vádlottal szemben – aki ellen más bíróság előtt már folyamatban van egy bűnügy – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Hozzászólások lezárva.