Az Esztergomi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy külföldi állampolgárságú férfival szemben, aki hamis vezetői engedélyét cseréltette le magyar vezetői engedélyre.

A külföldi állampolgárságú vádlott hazájában nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A vádlott Romániában állapodott meg egy ismeretlen személlyel abban, hogy segítségével magyar vezetői engedélyt szerez.

A vádlott 2017. július 11-én a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalában kérelmezte a nevére kiállított, az okmányirodán általa átadott görög vezetői engedély cseréjét, ekkor átadott egy hamis egészségügyi alkalmassági véleményt is.

A vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot, továbbá egészségügyi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt, ezért a vádlott kérelme alapján a Belügyminisztérium által kiállított  magyar honosságú vezetői engedély valótlan adatot tartalmaz.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Hozzászólások lezárva.