Az Ajkai Járási Ügyészség garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és rongálás miatt emelt vádat azzal a 23 éves férfival szemben, aki négy óra leforgása alatt megrongált egy telefonfülkét, bántalmazta ismerősét, végül egy személyautó kerekeit szurkálta ki Ajkán.

A vádirat szerint az ittas elkövető 2020. március 6-án este hét óra körül egy telefonfülkéből hívta barátnőjét, akivel a beszélgetés során összeveszett. A férfi ezután idegességében többször belerúgott a fülke oldalába, majd kiszedte a fülkeajtó üvegét. A cselekményével okozott 6400 forintos kárt később a távbeszélő állomást üzemeltető cégnek önként megtérítette.

A vádlott két órával később egy ismerősével futott össze a városban, akire haragudott, mert a férfi korábban szidalmazta az édesanyját. A még mindig ittas elkövető ekkor hátulról, ököllel, olyan erővel ütötte fejbe a sértettet, hogy az elesett és eszméletét vesztette, majd a földön fekvő ismerősét többször megrúgta, a bántalmazással pedig csak egy férfi közbelépésére hagyott fel. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a súlyosabb következmények csak a szemtanú közbelépésének köszönhetően maradtak el.

A férfi ámokfutása tovább folytatódott, amikor újabb két óra elteltével egy utcán parkoló gépkocsi mind a négy kerekét kiszúrta, s ezzel 220 000 forint kárt okozott, melyből 200 000 forintot utóbb önként megtérített a sértettnek.

Az ügyészség a visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben szabadságvesztés kiszabására és a közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak azzal, hogy beismerése esetére a vádlottat 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélje, a közügyek gyakorlásától pedig 2 évre tiltsa el.

Hozzászólások lezárva.