A Gyulai Járási Ügyészség kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban egy 62 éves, büntetlen előéletű, vésztői férfi ellen. A férfi 2019 februárjában Bélmegyer külterületén okozott halálos kimenetelű balesetet; a balesetben egy 26 éves, egy 35 éves és egy 63 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

A vád szerint a férfi 2019. február 14-én 16-17 óra között egy építőipari cég tulajdonát képező kistehergépkocsit vezetett Bélmegyer lakott területén kívül, a 4234. számú úton, Tarhos felől Vésztő irányába 98-99 km/óra sebességgel. A járműben további négy utas tartózkodott, köztük a sofőr három hozzátartozója. A vádlott a gépkocsival az egyik egyenes vonalvezetésű útszakaszon – tisztázatlan okból – fékezés nélkül áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ott lehaladt az útpadkára és egy kb. 210-245 cm kerületű fának ütközött. A baleset miatt a jobb első, a jobb hátsó és a középső ülésen utazó férfiak súlyos, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedtek és a helyszínen elhunytak. A sofőr és negyedik utasa súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A halálos áldozatok között volt a vádlott 63 éves testvére és 26 éves unokaöccse is.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetést szabjon ki, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze a nyomozás során felmerült több, mint 900.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás az Békési Járásbíróságon folytatódik.

Hozzászólások lezárva.