A Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat a jelölt ellen, aki hamis aláírásokat tartalmazó ajánlóívekkel akart indulni a választáson.

A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy harminchat éves férfi, egy mikropárt egyéni országgyűlési képviselőjelöltként kívánt indulni a 2018. évi országgyűlési választáson Budapest egyik választókerületében. A jelöléshez ötszáz választópolgár ajánlása szükséges. A vádlott 824 ajánlást adott le, amelyből a választási bizottság 507 ajánlást fogadott el, és nyilvántartásba vette a jelöltet. A férfi az ajánlások valódiságát, mint aláírásgyűjtő, az íveken igazolta. Az aláírások közül azonban harmincnyolc hamis volt, ugyanis a férfi olyan ajánlóíveket adott le, amelyeken harmincnyolc aláírás nem a névtulajdonostól származott, azokat ismeretlenül maradt személy az ívekre hamisította. Egyes ajánlások névtulajdonosai már nem is voltak életben az ajánlóívek kitöltésekor. A férfi a választáson végül nem indult, a jelöltségről – amelyre nem is lett volna jogosult – lemondott.

A férfi ellen a Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre.

Hozzászólások lezárva.