A Tatabányai Járási Ügyészség két férfival szemben forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, egy férfival szemben pedig kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

Az egyik férfi 2018. május 10-én megbízta a társát, hogy vásároljon részére marihuanát azért, hogy más személyek részére értékesítse. A férfi az elsőrendű vádlottal vette fel a kapcsolatot, aki ismeretlen személytől 230 gramm kábítószert vett meg, amelyet 2018. május 10-én 290.000,- Ft-ért 17.00 óra körüli időben Tatabányán, a Dózsakertben adott át.

A vevő a megvásárolt anyagból 35,4 grammot magának tett félre, a többit a gépjárműve utasterébe tette, és találkozót beszélt meg a megrendelővel, hogy a kábítószert neki átadja. A két férfit a kábítószer átadása közben, Tatabányán a Jászai Mari úton lévő parkolónál érte tetten a nyomozó hatóság, tőlük a kábítószert és a vételárnak szánt 290.000,-Ft-ot lefoglalta.

A lefoglalt kábítószer a csekély mennyiséget mintegy négyszeresen haladja meg, a jelentős mennyiség alsó határát nem éri el.

Az ügy harmadrendű vádlottja 2016. januárja és 2018. május 8-a között, rendszeresen értékesített kábítószert további négy személynek (összesen 238 gramm marihuanát és 23 darab amfetamint  tartalmazó tablettát), amelyből  632.000,-Ft. jövedelme keletkezett.

A vádlottak mindegyike maga is kábítószer fogyasztó személy, ezen kívül egyikük 2018. március 4-án Tatabánya lakott területén belül úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy szervezetében a vezetési képességére hátrányosan ható kábítószer volt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőket végrehajtandó szabadságvesztésre, a közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetésre ítélje. Ezen túlmenően indítványozta, hogy a bíróság vonja el az elkövetőktől a bűncselekménnyel szerzett gazdagodást, így elsőrendű vádlottal szemben 290.000,-Ft, a harmadrendű vádlottal szemben 632.000,-Ft összegű vagyonelkobzást alkalmazzon.

Hozzászólások lezárva.