A Siófoki Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal az 55 éves budapesti férfival szemben, aki korábbi büntetései ellenére is ittasan ült a volánhoz Ságváron.

A vádlott az elmúlt időszakban sorozatosan ittasan vezetett, ezért őt a Siófoki Járásbíróság 2018 decemberében, a Pesti Központi Kerületi Bíróság pedig 2019 februárjában és júniusában egyaránt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte úgy, hogy minden ügyben 4-4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlott nem törődve azzal, hogy háromszorosan is felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetés hatálya alatt áll, 2020 áprilisában –miután sört és pálinkát fogyasztott-  megint ittasan ült volánhoz Ságváron. A siófoki rendőrök azonban nem sokkal az elindulása után közúti ellenőrzés alá vonták, majd vér- és vizeletminta vételre a Siófoki Kórházba vitték. A vizsgálat eredménye szerint a vádlott súlyos fokban ittas volt a vezetés során.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetés és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a három felfüggesztett fogházbüntetés elrendelésére is.

Hozzászólások lezárva.