A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 32 éves dunavecsei nő ellen, aki 2019 júniusában, egy napon három lopást is elkövetett, majd 2019. július 11-én egy alvó kerekesszékes férfit fosztott ki.

A 32 éves vádlott 2019. június 1-én a nyitott ajtón keresztül bement egy dunavecsei házba, hogy onnan értékeket lopjon. A sértett azonban otthon volt és észrevette, ezért a vádlott – hogy elterelje a figyelmét – úgy tett, mintha rosszul lenne és vizet kért a sértettől. A sértett azonban kiküldte a házból a vádlottat, aki zsákmány nélkül távozott.

A vádlott ezután a szomszédos házba surrant be a nyitott ajtón keresztül. Itt is összetalálkozott a tulajdonossal, akinek szintén rosszullétet színlelt. Bekérezkedett a mellékhelyiségbe, majd kifelé jövet egy óvatlan pillanatban ellopott a sértett pénztárcájából 9.000 forint készpénzt. A vádlott ugyanezen a napon még egy lopást is elkövetett: egy nyitott garázsból elvitt egy ágvágó fűrészt annak benzines kannájával és a benne lévő benzinnel együtt közel 66.000 forint értékben.

A vádlottnak a lopásokon kívül egy kifosztás miatt is felelnie kell: 2019. július 11-én éjjel besurrant egy dunavecsei lakóházba, ahol egy 67 éves, kerekesszékhez kötött, rokkant férfi aludt. A vádlott a sértett állapotát kihasználva ellopott egy 10.000 forint értékű digitális fényképezőgépet. A lopásokkal okozott kár nem térült meg, de a fényképezőgépet a nyomozó hatóság lefoglalta és visszaadta jogos tulajdonosának.

A jelenleg szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettén kívül üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és két rendbeli üzletszerű lopás vétségével vádolja, amelyek közül az egyik kísérleti szakban rekedt. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a büntetett előéletű, a bűncselekményeket beismerő nővel szemben, akinek bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.