A Veszprémi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt a mai napon bíróság elé állítja azt a 35 éves, ukrán állampolgárságú férfit, aki 2019. május 21-én rablást kísérelt meg az egyik veszprémi élelmiszerüzletben.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas állapotban lévő elkövető a délutáni órákban ment be az üzletbe, ahol a kasszában tartott készpénz megszerzése érdekében a pénztárosra támadt.

A férfi a sértett mögé lépett, jobb alkarjával megszorította a nyakát, míg bal kezével egy 10 cm pengehosszúságú kést vett elő, s azt a nő nyakához tartotta.  Mindeközben ukránul beszélt, a kést tartó kezével pedig többször a kasszára mutatott, jelezve, hogy a sértett azt nyissa ki. A pénztár fiókja zárva volt, így az abban lévő pénzhez a gyanúsított közvetlenül hozzáférni nem tudott.

A pénztáros az őt ért támadás miatt segítségért kiabált, melyre az üzlet több dolgozója odasietett, és hangosan kiabálva felszólították az elkövetőt, hogy engedje el a munkatársukat. A gyanúsított ennek hatására távozott a boltból.

Hozzászólások lezárva.