A Dabasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki minden ok nélkül rátámadt, és súlyosan bántalmazott egy munkába tartó asszonyt a Pest megyei Újhartyánban.

A bűnügy vádlottja egy külföldi férfi, nemzetközi teherfuvarozó. 2018. június 2-án reggel érkezett a kamionjával az újhartyáni ipari parkba, ahol más sofőrökkel italozni kezdett, és estére erősen leittasodott.

A sértett asszony esti műszakban dolgozott az ipari park területén. Mikor este tíz óra előtt leszállt a buszról, és gyalog tartott a munkahelye felé, a vádlott észrevette őt, odament hozzá, és ok nélkül rátámadt. Többször arcon ütötte az asszonyt, aki az ütésektől a földre került. A földön fekvő nőt a férfi tovább ütötte.

A sértett kiáltásaira a telep biztonsági őrei siettek a segítségére. Az őrök a férfit a rendőrök kiérkezéséig visszatartották, majd a rendőrség őrizetbe vette.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett, azóta már több műtéten esett át.

A Dabasi Rendőrkapitányság dinamikus és hatékony nyomozását követően a Dabasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit. A Dabasi Járásbíróság a 2018. június 5-én megtartott tárgyaláson 1 év 9 hónap börtönre ítélte a vádlottat, a büntetés végrehajtását 4 évre felfüggesztette. A bíróság ítélete jogerős.

Hozzászólások lezárva.