A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki egy kiránduláson hasba rúgta gyermekét.

A bűnügy vádlottja, egy verőcei nő fiatalabb korában versenyszerűen űzött egy küzdősportot. Éveken keresztül egyedül nevelte a kisfiát, a bűnügy sértettjét.

2013-ban új kapcsolatot létesített, élettársával öt gyermeket neveltek: a férfi három, a nő egy gyermekét és közös gyermeküket. A közös gyermek megszületését követően a vádlott egyre kevesebb figyelmet fordított a saját kisfiára. Vele hideg, elutasító volt, a gyermek fegyelmezetlenségére dühkitöréssel válaszolt, néha megrángatta, ellökte. A vádlott a sértettet 2015-ben rendszeresen elhanyagolt állapotban vitte az óvodába. A kisfiú mosdatlan, fésületlen volt, nem az időjárásnak megfelelő vagy a méretéhez illő ruházatot viselt.

A vádlott és családja 2015 októberében a Szentendrei-sziget északi részén található „szigetspiccre” kirándult. Ebéd közben a kisfiú véletlenül többször kiborította az ételt és megpróbálta a fűben elrejteni. A vádlott ezt észrevette, dühbe gurult és az egyik lábával nagy erővel megrúgta a sértett hasának bal oldalát.

A nap folyamán a gyermek egyre rosszabbul lett, ezért másnap kórházba szállították, ahol megállapították, hogy életveszélyes sérülése keletkezett, a lépe elszakadt.

A történteket követően a gyermek a nagyszülő gondozásába került, a főügyészség a vádiratában a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetésére tett indítványt.

A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a nőt.

Hozzászólások lezárva.