A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, több rendbeli lopás bűntette miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki hat nap alatt öt családi és hétvégi házat tört fel Cegléden.

A bűnügy gyanúsítottja, egy ceglédi férfi 2018 nyarán szabadult több éves büntetéséből.

2018 október végén Cegléden hétvégi házakat, épülőfélben lévő családi házakat szemelt ki. Kihasználta, hogy a környéken semmiféle mozgás nem volt. Ajtókat, ablakokat tört és feszített be, majd bement a házakba, azok melléképületébe.

Ellopott mindent, ami szerinte értékes volt: szerszámgépeket, háztartási gépeket, tyúkokat.

A férfi hat nap alatt öt helyről lopott, volt, ahonnan több mint 100.000 forint értékben. Az egyik házból csak pár ezer forintot érő dolgokat vitt el, azonban az ablakkeret befeszítésével 150.000 forint kárt okozott a ház tulajdonosának.

A Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói 2018. november 2-án elfogták és őrizetbe vették a férfit, aki letartóztatásba került.

A Ceglédi Járási Ügyészség több rendbeli lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban 2018. november 30-án állította bíróság elé a gyanúsítottat. A Ceglédi Járásbíróság 3 év fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat, aki továbbra is letartóztatásban maradt. A bíróság ítélete nem jogerős.

 

Hozzászólások lezárva.