Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen lőfegyver engedély nélküli megszerzésével elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt.

A vádlott 2018. június hónapját megelőzően – pontosan nem megállapítható időpontban, de elévülési időn belül – ismeretlen körülmények között megszerzett egy házi készítésű pisztolyt, valamint 20 db lőszert, és azokat a Boldogkőújfaluban lévő lakásában tárolta.

A nyomozó hatóság által lefoglalt 5,6 mm kaliberű gyártási szám nélküli pisztoly lőfegyvernek minősül, azt házilag szerelték össze, de a kaliberének megfelelő lőszerek alkalmazásával lövés leadására és emberélet kioltására alkalmas. A pisztolyból korábban adtak le lövést, de annak időpontját nem lehet megállapítani. A szintén lefoglalt 20 db 5,6 mm kaliberű töltények lőszernek tekintendők, gyári készítésűek, üzemképesek, és kaliberjelüknek megfelelő fegyverek működtetésére alkalmas állapotban vannak.

Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, valamint indítványt tett a pisztoly és a lőszerek elkobzása iránt.

Hozzászólások lezárva.