A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a mórahalmi férfival szemben, aki házilag készített fűrészgéppel darabolta a fát, miközben a gyermekei a közelben játszottak.

A vádlott 2018. január 11. napján egy házilag készített, traktor által hajtott fűrészgépet üzemeltetve darabolta a fát mórahalmi tanyáján. A fűrészgép minden alkatrésze kézzel érinthető volt, burkolattal nem rendelkezett, így közvetlenül életveszélyes volt mind a munkavégzésben részt vevők, mind a közelben tartózkodók számára is.

A férfi a három és öt éves gyermekével együtt tartózkodott a tanyán, akik a munkagép közelében egy füves területen játszottak. A favágás közben a vádlott őrizetlenül hagyta a még működő munkagép egyik oldalát, elfordult a gyermekektől és nem vette észre, hogy a kisebbik a gép másik oldalán a munkagép közelébe került. A gép kardántengelyébe a gyermek kabátjának alja beakadt, így a gép a kiskorút a fűrészgép belseje felé csavarta. A férfi észlelve a gyermekek kiabálását, a gépet leállította, illetőleg mentőt hívott. A kórházba szállítást követően a gyermek bal lábát térd felett amputálták a térd alatti terület súlyos, helyreállíthatatlan roncsolódása miatt. Mindezeken túlmenően is a kiskorút közel két hónapon keresztül kórházban kezelték.

A vádlott a tőle elvárható figyelmet, körültekintést elmulasztotta akkor, amikor nem akadályozta meg, hogy a kiskorú gyermeke a balesetveszélyes munkagép közelébe kerüljön, eltávolodva attól nem állította le azt és felügyelet nélkül tovább működtette, így gyermekének közvetett életveszéllyel járó sérülést okozott.

A Csongrád Megyei Főügyészség a férfit életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.