A Ceglédi Járási Ügyészség indítványt tett egy férfi és egy nő letartóztatásának elrendelésére, akik Abonyban új pszichoaktív anyagot árultak.

A jelenleg már őrizetben lévő férfi és élettársa 2018. márciusától kezdődően abonyi házukban herbál és pára néven ismert új pszichoaktív anyagokat adtak el nagykorú személyeknek. Az értékesítésre szánt mennyiségeket a nő kiporciózta, majd a lakóhelyükre vásárlási célból érkező, részben már kiépített vevőkörből származó személyeknek adták el. Az egyik ilyen alkalomnál közösen nevelt kiskorú gyermekük is jelen volt. A gyanúsítottak az így kapott készpénzt részben újra „befektették,” részben pedig felélték, mivel munkahelyük nem volt.

A rendőrség 2019. március 12-én reggel a gyanúsítottakat abonyi tartózkodási helyükön elfogta, ott kutatást tartottak, mely során zacskóba és alufóliába csomagolt különböző anyagokat foglaltak le, illetve egy a kiporciózáshoz használt kis tükröt. A rendőrség készpénzt, nagy értékű televíziót, szintetizátort, mobiltelefont, illetve a pszichoaktív anyag szállításához használt gépjárművet is talált a helyszínen.

A bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsított személyek esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadon védekezve a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, eredményét. A folyamatos, hosszabb időre berendezkedett elkövetési mód miatt a bűnismétlés lehetőségével is számolni kell. Mindezen körülmények kizárólag a gyanúsítottak letartóztatásával akadályozhatók meg.

A Ceglédi Járási Ügyészség ezért a mai napon indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére.

Hozzászólások lezárva.