A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinak a letartóztatását, aki 21 kg heroint akart idén július 8-án éjjel a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen Magyarországra becsempészni.

A megalapozott gyanú szerint a fenti időpontban a gyanúsított az általa vezetett gépjárműben belépésre jelentkezett Magyarországra. Az útlevélellenőrzést követő szúrópróbaszerű vizsgálat gyanúra adott okot, ezért a járművet kábítószer-kereső kutyával is megvizsgálták, majd további ellenőrzésre irányították a határátkelőhely munkatársai. Ennek során a járműben kialakított rejtekhelyekből és a gyanúsított ruházatából 32 csomagnyi, heroinra jellemző vegyületeket tartalmazó anyag került elő.

Az eljárás során lefoglalt kábítószer becsült feketepiaci értéke meghaladja a 250 millió forintot.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult büntetőeljárásban a főügyészség az elkövetésen tetten ért gyanúsított letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, a szökés, elrejtőzés veszélye valamit az eljárás meghiúsításának veszélye okán.

A kényszerintézkedés elrendelése tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.