A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen és zsebtolvajlás útján elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki röviddel egymás után két alkalommal is Kaposvár belvárosában lopott.

A vádlott 2018 júniusában az éjszaki órákban egy közterületi kerékpártárolóból lopott el egy 40.000,- Ft értékű kerékpárt, úgy, hogy a nála lévő késsel és kalapáccsal a kerékpárzárt szétverte. A biciklit a vádlott később pár ezer forintért adta el.

Egy másik alkalommal egy forgalmas utcán sétáló gyanútlan nő nadrágjának hátsó zsebéből emelte ki 53.000,-Ft értékű mobiltelefonját. A lopást a sértett észlelte, a vádlottat egészen a távolsági buszpályaudvarig üldözte, ott azonban szem elől tévesztette. A telefon azonban nem volt sokáig az elkövetőnél, mivel azt még aznap ismerőse segítségével – aki tudott arról, hogy a telefonlopásból származik – egy mobilszaküzletben 14.000,- Ft-ért értékesítette.

A bűncselekmény felderítését megkönnyítették a közterületi kamerák felvételei.

A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését tölti, az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság – amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését elismeri – 3 év 5 hónap tartamú fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetést szabjon ki.

Hozzászólások lezárva.