A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 19 éves és egy 39 éves madarasi férfi ellen, akik 2018. május 26-án éjszaka egy madarasi sörözőben megverték az egyik ittas vendéget és barátját, ami során a fiatalabb vádlott kis híján életveszélyes sérülést is okozott a vendégnek.

Az ügy sértettje, egy madarasi férfi egyik barátja társaságában 2018. május 26-án éjszaka ittasan érkezett egy madarasi sörözőbe, ahol tovább italoztak. A sértett véletlenül bement a női vécébe, ahol éppen két nő volt bent. Egyikük kitolta az ittas sértettet a mellékhelyiségből és jelezte a pultos hölgynek, hogy a „fiatalember nem fér a bőrébe, csináljon vele valamit”. A pultos erre távozásra szólította fel a sértettet és barátját, akik azonban nem akartak elmenni.

Ekkor a 39 éves vádlott – aki a pultos öccse – megütötte a sértettet, dulakodtak, majd az idősebb vádlott az ittas férfit a lábánál fogva kihúzta a sörözőből. A söröző előtt a földön fekvő sértettet egyszer hátulról ököllel még meg is ütötte. A sértett barátja is követte őket a söröző elé.

A sértett és barátja a söröző előtt hangosan szitkozódott és vitatkozott a pultos nővel, aminek hevében a sértett barátja meglökte a nőt. Ezt látva az ügy másik vádlottja, a pultos nő 19 éves fia odaszaladt a sértett barátjához és a bal szeménél ököllel megütötte. Ezután a fiatalabb vádlott a sértett ellen fordult és rúgni, valamint ököllel ütlegelni kezdte, majd a felhúzott térdébe beleverte a sértett fejét. A sértett a nagy fájdalom hatására felüvöltött, hogy „beszakítottad a fejemet”, mire a fiatalabb vádlott abbahagyta a verést.

A mentők a sértettet kórházba szállították, akit másnap meg is kellett műteni. A bántalmazás miatt a sértett az orrán és a jobb szemén vérző zúzódásokat, valamint a homlokcsontjának többszörös törését szenvedte el. A sérülések 8 napon túl gyógyultak, de életveszélyes sérülésként nyílt koponyatörés is kialakulhatott volna. A sértett barátja 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de nem kérte a bántalmazója megbüntetését.

A szabadlábon lévő vádlottak közül a főügyészség a fiatalabb vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, míg a bűntársát garázdaság vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.