A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy tizennyolc éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2019. december 10-én Kiskunhalason kerékpározva kifosztott egy hetvenkét éves helybéli asszonyt.

A vádirat szerint a tizennyolc éves vádlott 2019. december 10-én, kora délután, Kiskunhalason kerékpározott, amikor észrevette az előtte, vele egy irányba haladó, hetvenkét éves sértettet, aki szintén kerékpárral közlekedett. A fiatalember a kerékpárjával az idős asszony mellé hajtott, majd a kerékpár kormányán lévő kosárból kikapta és ellopta a sértett bevásárlótáskáját. A táskában a sértett pénztárcája, iratai és 4.000 forint készpénz volt.

A sértett a koránál fogva a bűncselekmény elhárítására csak korlátozottan volt képes. A vádlott mindezek után a zsákmányával elmenekült, majd a lakóhelyén a táskát a pénztárcával együtt elrejtette. A rendőrök azonban a kifosztással szerzett értékeket lefoglalták és visszaadták jogos tulajdonosának, így a bűncselekménnyel okozott közel 7.000 forint kár megtérült.

A rendőrök a vádlottat még a kifosztás napján őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A többszörösen büntetett előéletű férfi különös visszaesőként, egy korábbi felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt követte el a kifosztást.

A járási ügyészség a vádlottat kifosztás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a korábbi felfüggesztett fogház végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.