A Pécsi Járási Ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy férfi és egy nő ellen, akik egy sértettől annak idős korát kihasználva loptak. 

A vádlottak egyike újsághirdetéseket adott fel, miszerint hagyatékot, régi porcelánt, bútorokat felvásárolna. A vásárlásokat ténylegesen ő intézte, amihez férfi ismerőse segítséget nyújtott.

2018. júniusában a vádlottak megjelentek a 77 éves sértettnél, akinek étkező bútorát kívánták megvásárolni.

Az elkövetőket a sértett a lakásba beengedte, majd miközben a nő a sértettel a bútorról egyezkedett, férfi társa a lakásban található különböző értéktárgyakat pakolta utazótáskájába, és a lopott értékekkel többször fordult.

A vádlottak végül néhány értéktárgyat megvásároltak az idős sértettől 8.000,- Ft-ért, ugyanakkor a lakásból közel 100.000,- Ft értékben loptak értékeket.

Az elkövetők közül a nőt korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmény miatt már elítélték.

A vádlottak cselekménye a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Hozzászólások lezárva.