A Szeghalmi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy harminc éves szeghalmi férfi előzetes letartóztatását.

A gyanú szerint a gyanúsított 2018. március 22-én, délelőtt 10 óra körül, az arcát eltakaró ruházatban azzal a szándékkal ment be egy egyedül élő, hetvenkilenc éves nő Szeghalom lévő családi házába, hogy pénzt szerezzen. A sértett a fürdőszobában tartózkodva hallotta, hogy valaki van a lakásban, ezért kilépett a helyiségből, összetalálkozott a gyanúsítottal, aki azonnal pénzt követelt tőle. A gyanúsított követelésének erőszakkal adott nyomatékot: ököllel arcon ütötte a sértettet, aki emiatt elesett, majd a földön fekvő sértettet több alkalommal lábon rúgta, végül bevonszolta a szobába, és rácsukta az ajtót. Ezután a gyanúsított a házban kutatott, de pénzt nem talált, így üres kézzel menekült el a helyszínről. A rendőrök a gyanúsítottat az esti órákban Hajdú-Bihar megyében fogták el. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos comb- és lábszársérüléseket szenvedett, hogy azonnal meg kellett műteni.

A kényszerintézkedés indítványozására egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt azért, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítást megnehezítené, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

Az elfogásról készült videóanyag a rendőrség honlapján megtekinthető:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/idos-not-bantalmazott-orizetben-van

Hozzászólások lezárva.