A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen az 53 éves kaposvári férfi ellen, aki módszeresen csalt ki kisebb-nagyobb pénzösszegeket idős személyektől.

A büntetett előéletű férfi 2016 októbere és 2017 áprilisa között Kaposváron, Dombóváron és Pécsett találomra szólított le ismeretlen idős embereket az utcán azt állítva nekik, hogy korábbról ismerik egymást. Azután felajánlotta a sértetteknek, hogy őket úti céljukhoz gépkocsival elszállítja, útközben azonban tőlük különböző pénzösszegeket kért kölcsön arra hivatkozva, hogy még aznap vissza fogja adni nekik.

A vádlott ezzel a módszerrel 171.000 Ft-ot csalt ki négy személytől, az ötödiktől további 70.000 Ft-ot kért, de ő nem adott neki, mert rájött az átverésre. Az idős sértettek ezután már nem látták viszont a pénzüket.

A férfi egy régi ismerősétől is összesen 550.000 Ft-ot kért kölcsön még 2015 tavaszán valótlan üzleti kapcsolataira hivatkozva, de a megígért határidőre ezt sem fizette vissza, csak azután, hogy 2017 tavaszán elindult a nyomozás.

A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban van. Vele szemben az ügyészség  végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.