A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy jánoshalmai fiatalember ellen, aki 2019. november 30-án, reggel, Jánoshalmán pénztárcát rabolt egy 75 éves férfitől.

A vádirat szerint a fiatalember 2019. november 30-án, reggel, Jánoshalmán megszólított egy idős férfit, aki az utcán gyalogolt. A vádlott azzal az ürüggyel fordult a sértetthez, hogy az autója lerobbant, ezért pénzt kért kölcsön. Miután az idős férfi nem adott neki pénzt, vádlott elment mellette és észrevette, hogy a sértett a háta mögött tartott kezében fogja a pénztárcáját.

A vádlott elhatározta, hogy megszerzi a tárcát, ezért a sértettet hátulról, a vállainál meglökte, majd az egyensúlyát vesztett áldozata kezéből kirántotta a pénztárcát. A tárcában 15.000 forint készpénz és a sértett iratai voltak.

Ezután a vádlott a zsákmányával elmenekült a helyszínről, de egy járókelő nem sokkal később elfogta, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A vádlott a készpénzt a sértettnek visszaadta, és azt is megmutatta, hogy a tárcát hol dobta el, így a kár megtérült. A sértett az idős kora és egy korábbi balesetéből adódó mozgáskorlátozottsága miatt a bűncselekmény elhárítására csak korlátozottan volt képes.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség minősített rablás bűntettével vádolja és fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott a rablást egy felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt követte el, ezért az ügyész ennek végrehajtását is indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.