A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy 27 éves kecskeméti férfival szemben, aki kerékpárjával tavaly októberben fényes nappal az utcán hazafelé tartó idős házaspár mellett nagy sebességgel elhaladva kirántotta a 85 éves férj kezében lévő táskát.

A 27 éves férfi a börtönből történt szabadulását követően mintegy 3 hónappal, 2018. október 7-én délután 3 órakor Kecskeméten, a Béke fasoron kerékpárral közlekedett a járdán, ahol vele szemben kézen fogva sétált a 85 éves férfi és 83 éves felesége. A férj kezében egy reklámtáska volt, benne felesége kézitáskájával, amelyben 100 ezer forint készpénzük, valamint személyes irataik voltak.

A házaspár idős kora és nehézkes járása láttán a vádlott úgy vélte, könnyedén el tudja venni a férfitől a táskát, ráadásul kerékpárral el tud menekülni, ezért a házaspár felé hajtott. Elhaladva mellettük, kirántotta a férj kezéből a táskát és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A házaspár hangosan segítségért kiabált, de mire egy arra haladó autóstól segítséget tudtak kérni, szem elől tévesztették kifosztójukat. Utóbb a táska és az iratok – a készpénz kivételével – visszakerültek a házaspárhoz.

A többszörös és különös visszaeső vádlottat az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabása mellett azt is indítványozza, hogy a bíróság a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is rendelje el. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.